#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
SLZT.cz Společnost pro léčbu závislosti na tabáku

Dotaz

26. května 2024 Lukáš:

Dobrý den, kouřím necelých dvacet let, poslední roky více jak krabičku denně. Právě přestávám kouřit s pomocí přípravku Defumoxan. Opravdu asi pomáhá, nemám abstinenční příznaky, jen různě silnou chuť na cigaretu. Nyní přípravek užívám třetí den a již jsem 24 hodin bez cigarety. Což považuji za svůj první malý úspěch.
Měl bych na Vás dva dotazy ohledně užívání Defumoxanu. Po víkendu se vracím do práce a vstávám poměrně brzy a dávka indikovaná podle přívalového letáku mi rozhodně nepokryje celý aktivní den. Můžu užít 6 nebo i 7 tablet za den, když už bych jich měl brát jen 5? A pak také nevím, jak to budu dělat s užíváním o noční službě, když jsem celou moc vzhůru.
A pak se chci ještě zeptat na užívání Defumoxanu delší období, 3-6 měsíců, jak jsem se zde v diskuzi dočetl. Uvažuji o tom jako o dobré volbě. Ale nebudu mít potom závislost na Defumoxanu místo na cigaretách?
Předem děkuji za odpovědi.

26. května 2024 Odpověď:

Především gratuluji. Ano, větší dávka i delší užívání je nejen možné, ale u silně závislých velmi vhodné. Defumoxan závislost nezpůsobuje.