SLZT.cz Společnost pro léčbu závislosti na tabáku

Zásady zpracování osobních údajů

Správce osobních údajů:    MeDitorial, s.r.o.                                                 Sokolská 31/490, 120 26 Praha 2                                                 IČO 271 99 151                                                 (dále také jen „Správce“)

Správce zpracovává osobní údaje uživatelů svých služeb na základě uděleného souhlasu, v souladu s oprávněným zájmem či na základě vzájemného smluvního vztahu. Správce také v některých případech zpracovává zvláštní kategorie údajů o zdravotním stavu svých uživatelů, které mu uživatelé za účelem využití služeb Správce sdělí, a to vždy pouze na základě zvláštního souhlasu o zpracování osobních údajů vč. zvláštní kategorie údajů.

V případě, že zpracování osobních údajů vyžaduje a předpokládá předchozí udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů (případně zpracování zvláštní kategorie údajů), jejich texty naleznete vždy na jednotlivých stránkách Správce.

Zpracování osobních údajů Správcem je prováděno v souladu s platnou legislativou v oblasti ochrany osobních údajů, zejména pak dle zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů (dále jen „zákon o zpracování osobních údajů“) a nařízení č. 2016/679 Evropského parlamentu a Rady EU o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

Správce údaje uchovává maximálně na období 10 let od posledního využití služby uživatelem nebo do odvolání uděleného souhlasu. 

Správce výslovně sděluje, že zpracovává zvláštní kategorie údajů subjektů údajů, konkrétně pak o zdravotním stavu, a to za účelem vypracování odpovědi odborníka v rámci internetové poradny v rámci svých služeb, vždy však po udělení výslovného souhlasu subjektů údajů.

Správce výslovně upozorňuje své uživatele jako subjekty údajů na jejich práva související se zpracováním dle výše zmíněných právních předpisů, a to jak ve vztahu k osobním údajům, tak i ke zvláštní kategorii osobních údajů, zejména pak:

Správce dále sděluje, že osobní údaje jsou zpracovány pouze v rozsahu, ve kterém byly uživateli poskytnuty a pouze pro shora uvedené účely.

Správce provádí s osobními údaji zejména následující úkony: ukládá je do databáze uživatelů, upravuje je v případě, že si uživatelé dožádají doplnění nebo úpravy, vyhledává je v rámci své databáze, třídí je dle jednotlivých kritérií pro dotazy poradny a likviduje je po uplynutí shora uvedené lhůty pro zpracování nebo po odvolání mého souhlasu. Správce předává údaje pouze zpracovatelům z řad odborníků zpracovávajících výslovně položené dotazy uživatelů, a to vždy jen na základě předem uděleného souhlasu subjektu údajů.

Uživatel je v případě jakýchkoliv dotazů ohledně zpracování svých osobních údajů nebo v případě uplatnění výše uvedených práv oprávněn obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů Společnosti, web: http://www.stankovapartneri.cz a email:  stankova@stankovapartneri.cz, nebo může také využít kontaktní údaje Správce uvedené na stránkách jednotlivých služeb poskytovaných Správcem.

 

Nejčastější otázky a odpovědi

Položit dotaz
Pro odvykání kouření nebyl zatím žádný efekt prokázán, ostatně sami výrobci to většinou ani neuvádějí - bývá označena jako bezpečnější varianta k cigaretě, což je jistě pravda. I když výrobci podrobné složení "kouře" neuvádějí, obsahuje nepochybně mnohem méně škodlivin než klasická cigareta, tedy může být možností pro ty, kdo přestat kouřit nedokázali. Na druhou stranu je třeba dodat, že zcela neškodná pravděpodobně není. Také množství nikotinu, které se z ní vstřebá, je nejasné a kvalita velmi různá. Naši pacienti, kteří ji vyzkoušeli, ji většinou hodnotí jako drahou hračku, která je brzo omrzela.
Na to není jednoduchá odpověď. Většinou nejlépe funguje koupit kolegovi dobrou láhev a vysvětlit mu, že Vám jeho kouření vadí. To se ovšem vždy nezdaří a patrně to už máte za sebou. Jediným zákonným podkladem by mohl být Zákoník práce, který dříve požadoval právo na nekuřácké pracoviště, ale nyní to tam je jen vágně formulováno. Každopádně byste mohla argumentovat ochranou před kancerogenním prostředím (požadavek bezpečného pracovního prostředí v Zákoníku práce je a ochrana před škodlivinami také) - tabákový kouř byl zařazen do kategorie lidských kancerogenů v roce 2004 Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny (IARC) při WHO (Světové zdravotnické organizaci). Ostatně vliv pasivního kouření na zdraví je prokázaný, poprvé v roce 1981 (Hirayama - rakovina plic u nekouřících partnerů kuřáků). Přeji Vám úspěch a dejte vědět, jak jste dopadla.
Bohužel Vás musím zklamat, není publikována žádná práce o tom, že by tato metoda měla vliv na odvykání a v některých zemích je dokonce zakázaná jako klamavá. Je to hlavně dobrý byznys pro provozovatele: přestat kouřit opravdu není lehké a přála by si to většina kuřáků, proto mají zákazníky.
Kouření je vždy "jen" jeden z rizikových faktorů nemocí, tedy například jako vysoký tlak nebo cholesterol. Tedy: kouření poruchy imunity způsobit mohlo, ale nemuselo - v konkrétním případě to nelze říci. Můžeme jen obecně říci, že děti kuřaček mají vyšší výskyt těchto onemocnění. Kdy před otěhotněním přestat: pomineme-li, že nejlepší je nezačít, měla by žena (i muž, protože kouření ovlivňuje kvalitu spermatu či schopnost erekce) přestat rok před plánovaným početím. To se ovšem nemusí podařit, pak tedy je ideální přestat vždy co nejdříve po otěhotnění či jakmile si problém uvědomíte. Každá cigareta totiž poškozuje, jak matku, tak především více citlivý plod.
Zobrazit vše